Másodszor nyerte el Magyar Valentin a Fischer Annie Zenei Előadóművészeti Ösztöndíjat.

A háromszoros Kossuth-díjas magyar zongoristáról, kiváló művészről elnevezett ösztöndíj tehetséges, fiatal hangszeres és énekes szólisták pályakezdéséhez nyújt segítséget.

– Nagyon örültem, hogy a kuratórium idén is megszavazta a bizalmat, és ismét Fischer Annie-ösztöndíjas lettem! Amellett, hogy büszkeség képviselni ezt a nemes hagyatékot, hatalmas segítség az anyagi támogatás is. A következő egy évben így minden energiámat a gyakorlásra és különböző koncertek létrehozására szentelhetem – nyilatkozta portálunknak Magyar Valentin.

Ugyan a fiatal gyarmati zongorista ebben a tanévben már tanítványt is fogadott, ez a támogatás alapvető segítséget jelent a felkészüléshez. 2021-ben nagy verseny vár rá, amihez rengeteg gyakorláson át vezet az út. Időközben „kisebb” koncertek, események teszik emlékezetessé a mindennapokat.

– A múlt héten lehetőségem nyílt együtt játszani a Liszt Ferenc Kamarazenekarral, ami szintén nagy megtiszteltetés. A szokásosnál többször is próbálhattunk, így jól össze tudtam csiszolódni velük. A zenekar művészeti vezetője Várdai István, akinek a mentorprogramjában is részt veszek, csatlakozott a cselló szólamhoz, és onnan irányította a próbákat, végül pedig a koncerten is beült a zenekarhoz játszani. Nagy élmény volt! – osztotta meg olvasóinkkal legutóbbi koncertélményét a tehetséges zongorista.

A Liszt Ferenc Kamarazenekarral közös koncert itt megtekinthető:

https://www.facebook.com/franzlisztchamberorchestra/videos/501030160891013

(kanyó)