Már igényelhető a maximum 10 millió forintos, nulla százalékos kamatozású hitel tízéves futamidővel, önerő nélkül és három év türelmi idővel.

A minimum egymillió, maximum tízmillió forint hitelösszegig elérhető kamatmentes gyorskölcsön elsősorban a mikro- és kisvállalkozásoknak kínál segítséget és megoldást. A hitel széleskörűen felhasználható a bér, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására is.

Már beadhatják hitelkérelmeiket a Magyar Fejlesztési Bank Pontokon azok a vállalkozások, akik tevékenységi körüknél fogva jogosultak a kamatmentes újraindítási gyorskölcsön igénylésére. A bér-, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezésére, illetve az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására felhasználható forrást elsőként a turisztika, a vendéglátás, a kultúra és a sport területén működő vállalkozások, illetve egyesületek igényelhetik. Rövidesen kibővül a kedvezményezettek köre azokkal a vállalkozásokkal, melyek az új korlátozó intézkedések miatt bértámogatásra jogosultak.

A nulla százalékos kamatú hitel tízéves futamidővel, önerő nélkül és három év türelmi idővel igényelhető az MFB Pontokon.

A Magyar Fejlesztési Bank a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé teszi a gyorskölcsönt azoknak a vállalkozásoknak is, melyeknek az új korlátozó intézkedések miatt jelentősen csökken a bevételük. A jelenlegi 25 ágazatot tartalmazó TEÁOR-lista további ágazatokkal és ennek megfelelő TEÁOR-számokkal bővül, annak megfelelően, hogy a kormány a lezárások miatt kiket részesített további bértámogatásban.

A gyorskölcsön a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj) és akár nulla százalékos saját forrással is elérhető. A hitelt tízéves futamidővel és hároméves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően száz százalék előleg folyósításával. A program keretösszege százmilliárd forint, de a keretösszeg bővíthető, ha a vállalkozások forrásigénye ezt indokolja.

Az igényelhetőség legfontosabb feltételei közé tartozik, hogy a hiteligénylőnek lezárt üzleti évvel kell rendelkeznie a 2019. évre vonatkozóan, illetve 2019. január 1-jétől a vállalkozás főtevékenységeként kell szerepelnie a termékleírásban előírt TEÁOR szerinti tevékenységek valamelyikének. Kizáró tényező, ha az igénylő 2019. évi lezárt teljes (12 hónapos) üzleti évének üzemi eredménye negatív.

TEÁOR szerinti főtevékenység szerint (egyéni vállalkozók esetén annak megfelelő ÖVTJ kód):

TEÁOR 5610 Éttermi, mozgó vendéglátás

TEÁOR 5621 Rendezvényi étkeztetés

TEÁOR 5630 Italszolgáltatás

TEÁOR 5914 Filmvetítés

TEÁOR 8230 Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése

TEÁOR 8551 Sport és szabadidős képzés

TEÁOR 9001 Előadó-művészet

TEÁOR 9002 Előadó-művészetet kiegészítő

TEÁOR 9004 Művészeti létesítmények működtetése

TEÁOR 9102 Múzeumi tevékenység

TEÁOR 9104 Növény-, állatkert, természetvédelmi terület működtetése

TEÁOR 9311 Sportlétesítmény működtetése

TEÁOR 9312 Sportegyesületi tevékenység

TEÁOR 9313 Testedzési szolgáltatás

TEÁOR 9319 Egyéb sporttevékenység

TEÁOR 9321 Vidámparki, szórakoztatóparki

TEÁOR 9604 Fizikai közérzetet javító szolgáltatás

TEÁOR 9329 M.n.s. egyéb szórakoztatás, szabadidős tevékenységet

TEÁOR 5510 Szállodai szolgáltatás

TEÁOR 5520 Üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás

TEÁOR 5530 Kempingszolgáltatás

TEÁOR 5590 Egyéb szálláshely szolgáltatás

TEÁOR 7911 Utazásközvetítés

TEÁOR 7912 Utazásszervezés

TEÁOR 4939 M.n.s. egyéb szárazföldi személyszállítás

A főtevékenységnek már 2019.01.01-től folyamatosan – jelenleg is – szerepelnie kell a cégkivonatban illetve Egyéni vállalkozói nyilvántartásban, egyesületek esetén a nyilvántartást vezető bíróság által kiadott kivonatban.