A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványa alapján a nyomozási bíró elrendelte annak a 35 éves nőnek a letartóztatását, aki két boltot is kirabolt 2021. március 5-én.

A nő 2021. március 5. napján 15 óra körül tért be egy salgótarjáni dohányboltba, ahol – kihasználva hogy az eladó egy vásárlót szolgált ki – az egyik polcról levett három doboz cigarettát, majd kiindult az üzletből. Az eladó megfogta a karját és vissza akarta őt tartani, de a nő kiszabadult a fogásából, majd a boltból kilépve a bejárati ajtót kívülről nagy erővel rácsukta az eladóra, így menekült el.

Mintegy negyed óra múlva bement egy vegyesboltba is, ahol magához vett egy csomag pisztáciát, egy csomag habrolót, több más édességet, egy rántott húsos szendvicset és öt sajtos kiflit, majd a fizetés nélkül távozott. A bolt tulajdonosa a közeli buszmegállónál utolérte és kérte, hogy az elvitt árut fizesse ki vagy adja vissza, de ő egyikre sem volt hajlandó.

Ekkor a sértett megkísérelte visszavenni az árukat, erre a nő az eltulajdonított áruk megtartása érdekében a könyökével ellökte magától a sértettet. A terhelt kezéből a földre szóródó árukat a sértett megpróbálta összeszedni, mire a gyanúsított lökdösni kezdte őt, végül három tábla csokoládét megtartva eltávozott a helyszínről.

Az ekkor okozott 2.780 Ft kárból 1.670 Ft térült meg, és mire később elfogták, egy doboz cigarettát már felbontott, így a dohányboltnak okozott 4.500 Ft kárból csak 3.000 Ft térült meg.

A röviddel a cselekmények után elfogott, büntetett előéletű nővel szemben két rendbeli rablás bűntette miatt folyik a nyomozás, az ügyészség a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványozta a letartóztatását, amelyet a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája el is rendelt.