Március 16-tól, azaz jövő keddtől már azok a vállalkozók is beadhatják hitelkérelmüket a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsönre, akiket kedvezőtlenül érintenek a Covid-19 járvány harmadik hulláma miatti, új korlátozó intézkedések. Az indulás óta eltelt 5 nap alatt már  5 ezer vállalkozás jelezte hiteligényét.

Az eddigi 25-ről 55-re nőtt a kedvezményezett vállalkozási főtevékenységeket tartalmazó TEÁOR-lista, azaz akik igénybevehetik a konstrukciót.

A feltételek nem változtak, vagyis a hitel széleskörűen felhasználható: a bér, járulék-, rezsi- és működési költségek fedezése mellett az újranyitáskor szükséges készletek finanszírozására is igényelhető. A program keretösszege 100 milliárd forint.

A hitelprogram a teljes futamidő alatt fix nulla százalékos  kamatozású, nem kapcsolódnak hozzá banki költségek (kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítási díj) és akár 0%-os saját forrással is elérhető.

A hitelt 10 éves futamidővel és 3 éves törlesztési türelmi idő mellett igényelhetik a vállalkozások, a hitelszerződés megkötését követően 100% előleg folyósításával. A minimum 1 millió, maximum 10 millió forint hitelösszegig elérhető kölcsön célja, hogy a legkisebb cégeknek, tehát elsősorban a mikro- és kisvállalkozások számára kínáljon gyors segítséget.

Az MFB Pontok visszajelzései alapján komoly érdeklődés kísérte a hitelprogram indulását. Az indulás óta eltelt mindössze négy nap alatt több mint 5000 vállalkozás jelezte előzetes hiteligényét és ez a szám az előrejelzések szerint dinamikusan fog bővülni a következő hetekben.