A Nemzeti Ünnepet a Városi TV és az internet segítségével ünnepelte Balassagyarmat, a polgármester köszöntötte a város idei kitüntetettjeit.

Rendhagyó módon a Városi TV közvetítésével köszöntötte a Nemzeti Ünnepet városunk, Csach Gábor polgármester a világhálón is közvetített ünnepség keretében adta át az elismeréseket Balassagyarmat kiválóságainak.

Balassagyarmat önkormányzata a hagyományoknak megfelelően ezúttal is adományozott Fiatal Példakép és Balassagyarmat Közösségéért díjakat.

Fiatal Példakép kitüntetést vehetett át dr. Kasuba Klaudia neurológus szakorvos jelölt, Baráz Ádám zeneszerző, zongoraművész, Varga-Csikász Bese életmentő rendőr törzsőrmester.

Balassagyarmat Közösségéért elismerést kaptak az Ipoly-völgyi Különleges Mentők, a RE-Formáló Egyesület ételdoboz programot működtető közössége és a Fókuszban a térség facebook közösségi oldal létrehozói.

A Civitas Fortissima napján kitüntetettek is átvehették a városvezetőtől az elismeréseket.

Balassagyarmat díszpolgára lett Sztancsik József tanár, sportvezető, sportoló.

Pro Urbe elismerésben részesültek a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Covid-betegeket gyógyító részlegei, az Országos Mentőszolgálat Balassagyarmati Kirendeltségének munkaközössége, a Szent Erzsébet Idősek Otthona munkaközössége és a GAMESZ munkaközössége.

A Horváth Endre-díjat, a város művészeti kitüntetését Lőrincz Katalin textilművész, dekoratőr kapta.