Az innovációért és technológiáért felelős miniszter Miniszteri Elismerő Oklevélben részesítette Jagyutt Péter mestercukrászt.

– Bízom benne, hogy az elmúlt hónapok nehézségeit magunk mögött hagyva tudjuk együtt megünnepelni az elismerést, amelyet hosszú évek áldozatos munkája eredményezett – fejezte ki gratulációja mellett a reményét a balassagyarmati mestercukrásznak Pölöskei Gáborné, az ITM szakképzésért felelős helyettes államtitkára.

Jagyutt Pétert az NMSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola igazgatója, Zérczi Miklós ajánlására Gembiczki Ferenc, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum kancellárja és az intézmény főigazgatója, Baranyi Zoltán terjesztette fel kitüntetésre.

Laudációjában a Mikszáth igazgatója így méltatta Jagyutt Pétert: „Tudását nem öncélúan gyarapítja: a szakmai ismeretek megszerzése óta kinevelt számtalan kiváló színvonalú munkát végző tanítványt, valamint országos és nemzetközi cukrászversenyeken is számos kimagasló saját eredményt ért el. Ismereteinek átadását mindig fontosnak tartotta, így hosszú éveken keresztül Balassagyarmaton és Salgótarjánban is szakoktatói tevékenységet végzett. Idősebb kora ellenére, még napjainkban is örömmel adja át tudását a cégnél gyakorlatot töltő leendő cukrászoknak, így a mi iskolánk tanulóinak is.”

Jagyutt Péter, városunk díszpolgára legutóbb 2017-ben kapott rangos állami kitüntetést, akkor Magyar Arany Érdemkeresztet vehetett át.