C’est si bon – ezzel a címmel jelenik meg a Latte Maffiato bakelit lemeze. Az album néhány héten belül megvásárolható.

Korlátozott példányszámban dobja piacra a Latte Maffiato Salon Jazz Band C’est si bon című bakelit albumát. A különleges zenei ereklye iránt érdeklődő vásárlók már most jelentkezhetnek elővételre, ugyanis a 250 példányban elkészült album sosem kerül utángyártásra.

– Ez egy régi technológia, az album egy németországi cég csehországi gyárában készül, 250 példány bakelit és 250 példány CD kerül kiadásra. A bakelitlemez-készítés amellett, hogy „ódivatú” és ritkaságnak számít, meglehetősen drága projekt is – magyarázza Ember Péter, a zenekar vezetője.

A zenekar különleges elképzelése szerencsére támogatókra talált, és saját forrásukat mecénások egészítettek ki. A minden ízében balassagyarmati termék létrehozásában helyi muzsikusok működtek közre. Egy év alatt sikerült felvenni a dalokat Ember Péter stúdiójában.

– Az albumon minden élő, a mi játékunk és a vendégzenészek játéka is. Külön figyeltünk arra, hogy egy minden részletében nógrádi terméket készítsünk. Érdekes, hogy az első elővételi ajánlatok Mexikóból és az USA-ból érkeztek.

Az albumon tizenegy szám hallható, a Latte Maffiato által legtöbbet játszott, s általuk legkedveltebb dalokból készült válogatás. Így hallhatók a közönségkedvencek is, az olasz és a francia melódiák, valamint két magyar népdal feldolgozás, az A csitári hegyek alatt és a Kis kece lányom.

– Az újdonság az eddig sosem játszott, címadó C’est si bon. Telek Zoli bácsitól hallottuk először, aki aztán többször is játszotta harmonikán, majd a Minden végzet nehéz című amerikai filmből is visszaköszönt. Innen jött az ötlet, hogy csináljuk meg.

A végeredmény egyszersmind kulináris értékkel bír, ritkaságán túl nosztalgikus és utánozhatatlan élményt nyújt.

– Az élő hangszerek rezgését azért a bakelit adja vissza a legjobban, mert a tű is élő rezgést kelt. Kellemes, puha hangzása van ezen a hanghordozón a daloknak, ezek a régi melódiák így szólnak a legszebben – fejtette ki a szakember.

Cívis városhoz méltó módon helyi és helyi érdekeltségű cégek, valamint magánszemélyek segítették az album elkészítését: a Balassa-Security Kft., a Bársony vendéglő, a Cédrus Club Hotel, a CannaSwiss, a DMRV Zrt., a Jagyutt Cukrászat, a Káplár Fatelep, a Knaus Tabbert Kft., Koplányi Zsolt – Ajándékbolt, a Megafon Rádió, a Specziár óra-ékszer, a Szent-György Patika, valamint Barna János és Csach Gábor magánszemélyek, és Varsány Község Önkormányzata. A Latte Maffiato Salon Jazz Band tagja ezúton is kifejezik hálájukat a mecenatúráért.

A C’est si bon című album bakeliten 8000 Ft-ért, CD-n 4000 Ft-ért vásárolható meg, előrendeléseiket a Latte Maffiato internetes elérhetőségeire küldhetik az érdeklődők.

(kanyó)