Március 26-án és 29-én szállítják el a zöldhulladékot a Városüzemeltetési Nkft. munkatársai. Hétfőtől vehetők át az elszállíttatáshoz engedélyezett biológiailag lebomló zsákok.

Mint azt már megírtuk korábban, Balassagyarmat Önkormányzata, a Városüzemeltetési NKft. és a Zöld Híd BIGG Kft. együttműködésében házhoz menő zöldhulladék szállítást biztosít városunkban évente 8 alkalommal.

Március 26-án, pénteken a déli – vasúttól Szügy felé eső – városrészben és Nyírjesben.

Március 29-én, hétfőn az északi – vasúttól Felvidék felé eső – városrészben és Újkóváron.

Az önkormányzat kér minden családi házas, és 4 lakásos társasházi övezetben élő polgárt, hogy a zöldhulladék gyűjtésére alkalmas lebomló zsákokat és az 1 méter hosszúra vágott, kötegelt nyesedéket az adott nap reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlan és az út közötti zöld területre/padkára/árokba. Legfeljebb 10 zsákot illetve 1,5 köbméter nyesedéket szállítanak el.

Lebomló zöldhulladék zsákokat az alábbi helyen kapnak:

Ingyenesen, háztartásonként 4 zsákot a Művelődési Központban vehetnek át személyi igazolvány és lakcímkártya ellenében, munkanapon 8-19h között, március 22-26 között.

Többletzsák, 180 forintért a Let’s do it üzletben (Rákóczi u. 29.) és a Pásztor Villamosüzletben (Benczúr u. 13.) kapható.

A márciusi alkalmaktól minden szállításkor a lebomló zsákokat kitevő háztartások 2 darab lebomló zsákot kapnak ingyen.

Ne feledjék, legjobb megoldás a kerti komposztálás, de a Szügyi úti hulladékudvarba is szállítható kerti zöldhulladék!