Másfél hónapig volt csak szabadlábon az a 20 éves salgótarjáni férfi, aki meglopta az őt jó szándékkal egy társasház lépcsőházába beengedő nőt.

A férfi 2021. március 15-én délelőtt, azzal az ürüggyel, hogy egy ismerősét keresi, bement egy salgótarjáni társasház lépcsőházába. Amíg az őt beengedő nő a lépcsőházat söpörte, a gyanúsított besurrant a nyitva hagyott lakásába, és ott eltulajdonítható értékek után kutatni kezdett.

A lakásába visszatérő sértett azonban meglátta, hogy férfi a szekrényében kutat, és épp a zsebébe rejt valamit, ezért benyúlt oda és az ellopott érintőképernyős mobiltelefonját visszavette, mire a férfi elszaladt.

A nyomozás során  megállapították, hogy a férfi 2021. március 15-e előtt több alkalommal a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül bement egy salgótarjáni családi ház padlására, ahonnan ellopott két láncfűrészt, egy sövénynyírót, fűkaszát és szegélyvágót, mintegy 250.000 forint értékben.

A gyanúsított ellen az eljárás két rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás miatt folyik.

Korábban is többször volt már büntetve, legutóbb 2021. február 1-jén kifosztás miatt ítélték 3 év börtönbüntetésre, ezért a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A gyanúsított enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezett a döntés ellen.