Először állt asztalhoz az idei teqball szezonban a Szatmári Patrik – Csábi Milán páros az OB I.-ben. A gyarmati srácok a rutinos versenyzők között is bizonyítottak.

A budapesti Docler csarnokban, a Phoenix Teqball Akadémia rendezésében került sor a BT Országos Teqball Bajnokság I. osztály páros versenyének első fordulójára a hétvégén.

A második vonalból feljutott Szatmári-Csábi férfi páros az első alkalommal bizonyította, hogy nem véletlenül küzdhetnek az ország legjobbjaival. A lejátszott hat mérkőzésen hat szettet sikerült megnyerniük és kilencet elveszítettek.

– Játékosaink a csoportjukból egy győzelemmel, két vereséggel, a harmadik helyen tovább jutva, nagyon közel álltak a bravúrhoz, a legjobb négy közé kerüléshez, ám a Phoenix Teqball Academy SE rutinos versenyzői (Bajor-Pál), nagyon kiélezett csatában 2-1-re legyőzték párosunkat. Az 5-8. hely megszerzéséért elsőként a Farkas Krisztián – Farkas Dániel (Egri Teqball Akadémia) játékosaival találkoztak, akiket három szettes, izgalmas csatában sikerült legyőzniük, és mérkőzhettek az 5. helyért. A legutolsó meccsen három szettes mérkőzésen maradtak alul a Murvai Kristóf – Velkey Balázs (Phoenix Teqball Academy SE) versenyzőivel szemben. A fiúknak a legelső OB I.-es megmérettetésükön sikerült kitűzött céljaikat elérniük, megszerezték első fontos tapasztalatukat, nagyszerű küzdelmet és élvezetes játékot láthattunk – összegzett Csábi Szilárd, a BSC elnöke.

A verseny végeredménye:

  1. Blázsovics Ádám – Bányik Csaba (Phoenix Teqball Academy SE)
  2. Csereklye Martin – Bene Zsombor (Infinity Teqball)
  3. Katz Balázs – Szegedi Zalán (Phoenix Teqball Academy SE)
  4. Bajor Gábor – Pál Zoltán (Phoenix Teqball Academy SE)
  5. Murvai Kristóf – Velkey Balázs (Phoenix Teqball Academy SE)
  6. Szatmári Patrik – Csábi Milán (Balassagyarmati Sport Club)
  7. Farkas Krisztián – Farkas Dániel (Egri Teqball Akadémia)
  8. Aradszki Roland – Varga Alex (Egri Teqball Akadémia)

A szintén hétvégén megrendezésre kerülő női OB 1. fordulóján az érsekvadkerti Kordics Rita képviselte a Balassagyarmati Sport Clubot, a vegyes páros kategóriában a Kordics – Szatmári páros szerepelt. A játékosok a kimagaslóan erős mezőnyben is nagyszerűen helyt álltak.