A Balassagyarmati Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat azzal a 46 éves férfival szemben, aki azért, hogy ne parkoljanak a háza elé, oda köveket helyezett ki, ezzel balesetet is okozott.

A nyomozás adatai szerint a salgótarjáni vádlott 2020 októberére megelégelte, hogy rendszeresen idegenek parkolnak a háza elé, ezért az úttestre sorban öt nagyobb méretű terméskövet helyezett el, hogy megakadályozza a járművek leállítását kapuja környezetében.

Október 12. napján 19:30 órakor a szakadó esőtől korlátozott éjszakai látási körülmények közt haladt erre egy salgótarjáni férfi az általa vezetett személygépkocsival, és mivel szemből egy autóbusz érkezett, szorosan az út széléhez kormányozta a járművét, ami így az egyik terméskőnek ütközött.

A balesetben a gépkocsi jobb első kereke tönkrement, és bár személyi sérülés nem következett be, de a vádlott azzal, hogy az úttesten akadályt létesített, mások életét, testi épségét, ezáltal a közlekedés biztonságát veszélyeztette.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádiratában a vádlottal szemben – aki cselekményét megbánta és az okozott kárt a sértettnek maradéktalanul megtérítette – pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.