Tavaszi nagytakarítás folyik Balassagyarmaton. Városi polgárok újabb illegális hulladéklerakó felszámolására készülnek szombaton.

Civil kezdeményezés indult útjára a Balassagyarmat napi pletykák és történések közösségi csoportban. A volt MHSZ-lőtéren és környékén szétszórt temérdek mennyiségű illegális hulladékot Szklenár Tamás észlelte, majd Leszenyiczki Zsolt kezdeményezésére Bacskó Balázs, a közösségi csoport moderátora kezdett önkéntesek toborzásába a szeméthegyek felszámolásra.

Az Önkormányzat részéről Münzberg Gusztáv, a körzet képviselője, a városüzemeltetési bizottság elnöke koordinálja a munkát.

– A Springa dombon összegyűjtött 100 zsáknyi hulladékhoz képest itt még nagyobb mennyiség van szétszórva, ezért ez hosszabb projektnek ígérkezik. Terveink szerint szombaton, amellett, hogy annyi hulladékot összegyűjtünk, amennyit csak lehetséges, egyúttal felmérjük a további teendőket is. Arra buzdítok mindenkit, hogy ha teheti, csatlakozzon a kezdeményezéshez, hisz minden dolgos kézre szükség van – hívja fel a figyelmet Münzberg Gusztáv képviselő.

A korábbiakban megszokott módon az Önkormányzat biztosít kesztyűt és zsákot. A hulladék elszállítását a Városüzemeltetési Nkft. végzi. A szervezők a Batthyányi és Horváth Endre utcák kereszteződésében várják az önkénteseket március 27-én szombaton, 10 órakor.

(kanyó)