A regisztráltnak elég megadnia a TAJ-számát és a születési dátumát.

Azok a regisztráltak, akik még oltásra várnak, leellenőrizhetik, hogy regisztrációjuk milyen státuszban van, írja a koronavirus.gov.hu.

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő ugyanis egy internetes felületet nyitott erre a célra. A vakcinaregisztráció itt érhető el:

https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/

Ezen az oldalon a regisztrált, de még nem beoltott személynek lehetősége nyílik lekérdezni, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon történt online regisztrációja vagy a Magyar Államkincstárhoz visszaküldött papír alapú jelentkezésének feldolgozása milyen státuszban van. A regisztráltnak ehhez elég megadnia a TAJ-számát és a születési dátumát, amelynek elküldése után a képernyőn egy IGEN vagy NEM üzenetet fog látni.

IGEN: Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja érvényes és az szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartásában. Ez azt jelenti, hogy nyilvántartják mint oltandó személyt.

NEM: Az Ön vakcinaigény iránti regisztrációja még nem érkezett meg a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz. Ennek oka lehet hibásan vagy hiányosan elküldött regisztráció is, amely nem tette lehetővé az azonosítást. Ez esetben sem késett le a regisztrációról, azt meg lehet ismételni a pontos adatok megadásával.