Ötven önkéntes vett részt a hétvégén a régi MHSZ-lőtérre szervezett hulladékszedési akcióban, de további önszerveződő kezdeményezések is zajlanak Balassagyarmaton és környékén.

Ötven önkéntes 180 zsák illegális hulladéktól szabadította meg a Batthyány-Horváth Endre utca sarkáról Nyírjes irányába induló földút, valamint az egykori MHSZ-lőtér környékét. A Balassagyarmati pletykák és történések közösségi csoport által meghirdetett akció sikeréről Münzberg Guztáv önkormányzati képviselő, a városüzemeltetési bizottság tagja nyilatkozott:

– Elsőként köszönetemet fejezem ki a szervezőknek, Szklenár Tamásnak, Leszenyiczi Zsoltnak és Bacskó Balázsnak, hogy önkénteseket toboroztak, és kezdeményezésükkel példát mutattak. Nagy öröm volt megtapasztalni, hogy a polgárok ilyen szép számban csatlakoztak az akcióhoz, az Önkormányzat és a balassagyarmatiak nevében is szeretném kifejezni hálámat és köszönetemet minden részt vevőnek. Az illegális hulladék mennyisége sajnos a projekt folytatását kívánja, ezért a jövőben is arra buzdítok mindenkit, hogy csatlakozzon az önkéntesek megmozdulásaihoz.

További önszerveződő akciók jelzik, hogy az illegális hulladéklerakó helyek felszámolásának célkitűzése széles társadalmi támogatottságot élvez. Mária Babková Klincoková és Fazekas Ilona több zsáknyi szemetet szedett össze az elmúlt napokban a Nyírjesben és a Nyírjes felé vezető út mentén. Egyre több névtelenségbe burkolózó lokálpatrióta tekinti szívügyének a természet szépségének és tisztaságának helyre állítását.