A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 32 éves nőnek a letartóztatását, aki egy összejövetelen lányával együtt fosztogatta a vendégek értéktárgyait, hónapokkal később pedig testvére házába is betört.

A gyanú szerint a 32 éves nő és kiskorú lánya 2020. július 11. napján egy szécsényi vendéglőben tartott összejövetelen vettek részt. A hajnali órákban átkutatták az őrizetlenül hagyott táskákat, melyekből mobiltelefonokat, pénztárcát, fülbevalót, egyéb használati tárgyakat és személyes iratokat tulajdonítottak el. Az egyik szatyorban egy indítókulcsot is találtak, mellyel megkísérelték a vendéglátóhely közelében parkoló autókat kinyitni, azonban a vendéglő tulajdonosa ezt észrevette és rájuk szólt. Az anya-lánya páros ennek hatására a lopott szatyrot benne pár irattal és egy telefontöltővel hátrahagyva elmenekült. A zsákmányolt mobiltelefonokat később értékesítették.

Idén februárban az anya egy társával a testvére házába is betört. A két nő megitta a hűtőben talált söröket, majd az éjszakát is a házban töltötték. Másnap reggel a testvér értékek után kutatott a házban, és mobiltelefonokat, műszaki cikkeket, cipőket és parfümöket tulajdonított el, mintegy 333.000 Ft értékben.

A nő kiskorú veszélyeztetésének bűntette, magánlaksértés és lopás miatt felelhet, a cselekmények elkövetését követően elmenekült, őt a rendőrség 2021 áprilisában elfogatóparancs alapján fogta el. Büntetett előéletű, vele szemben más eljárás is van folyamatban, legális jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését bűncselekmények elkövetéséből biztosítja. Mivel tartani lehet attól, hogy újra elszökik, vagy újabb bűncselekményeket követ el, a Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, a Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája pedig az ügyészség indítványát megalapozottnak találva a nő letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a döntés még nem végleges.

városban.