Taskó András ezüstöt, a Szántó Gergő-Toronyi Ádám páros bronzot szerzett az Országos Teqball Bajnokság másodosztályának nyitó fordulójában.

Hajdúszoboszlón került megrendezésre a BT Országos Teqball Bajnokság II. osztályának első fordulója, egyéni és páros kategóriákban.

A Balassagyarmati Sport Club Teqball Szakosztályt egyéni kategóriában öten képviselték, közülük a 32 fős mezőnyből a csoportmérkőzések után négyen kvalifikálták magukat a legjobb 16 közé.

A sors fintora miatt egyesületünk két versenyzője, Taskó András és Forró Jonatán néztek farkasszemet, ahonnan Taskó András került ki győztesen.

Toronyi Ádámot a későbbi győztes Bene Zsombor (Infinity) búcsúztatta, míg Szántó Gergő a Tokajiak fiatal versenyzője, Levik Boldizsár ellen maradt alul.

Így egyedül Taskó András maradt talpon a nyolc között.

A következő körben Taskó Leviket búcsúztatta egy végletekig kiélezett 3 szettes meccsen, majd az elődöntőben a Phoenix Akadémia kiválóságát, Pál Zoltánt verte meg, szintén három szettes, kiélezett mérkőzésen.

A döntőben is kiváló játékot mutatott, de sajnos Bene Zsombor tudta behúzni az aranyat! Végeredmény (egyéni): 1. Bene Zsombor (Infinity Teqball), 2. Taskó András (Balassagyarmati SC), 3. Borbély Patrik ( Tokaj Teqball Club).

A páros versenyen két gyarmati párosunkért szoríthattunk.

A Mihály Ádám-Szatmári Dávid duónknak nem sikerült kvalifikálnia magát a legjobb 8 csapat közé.

A Toronyi Ádám-Szántó Gergő páros viszont hibátlanul hozta a csoport meccseket, majd a negyeddöntőben hajdúszoboszlóiak párosa ellen sikerült döntő szettben diadalmaskodniuk. Az elődöntőben a végső győztes Phoenixes páros ellen nem sikerült a döntőbe jutniuk. A bronzéremért egy végletekig kiélezett csatában sikerült megszerezniük a harmadik helyet.

Végeredmény (páros): 1. Dombai Gergő-Farkas Márió ( Phoenix Teqball Academy), 2. Borbély Patrik-Levik Boldizsár (Tokaj Teqball Team), 3. Szántó Gergő-Toronyi Ádám (Balassagyarmati SC).