Kiváló tanulmányi versenyeredménye alapján több szondis diák is mentesül a szakmai vizsgák jelentős része alól. Villanyszerelőknél, kőműveseknél, valamint a festő-mázoló, tapétázó szakmában is megtérült a diákok tanulásba fektetett munkája.

Még március elején rendezték meg a  Szakma Kiváló Tanulója Versenyek területi előválogatóit, ugyanakkor a járványhelyzet miatt már nem minden szakmában tudták megírni a diákok az írásbeli feladatsort. Március 5-e után ugyanis minden előválogatót lemondott a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Csupán az asztalos; a gépgyártástechnológiai technikus, a kőműves; festő- mázoló – tapétázó; magasépítő technikus, villanyszerelő, pincér; szakács; vendéglátásszervező, fodrász; cukrász szakmában tanulók tudták megírni versenyfeladatokat.

Az NMSZC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola diákjai nagyon szép eredményt értek el az előválogatón villanyszerelő, kőműves és festő-mázoló- tapétázó szakmákban. A villanyszerelők közül országosan 276 villanyszerelő írt dolgozatot. Ebből Nógrád megyét 4 szondis diák képviselte, akik mindannyian nagyon szépen szerepeltek: Újvári Tamás országos 18. helyezett, 89%, Molnár Máté országos 34. helyezett, 84%, Czakó Alex országos 41. helyezett,  82%, Hajdú Adorján országos 47. helyezett, 81%.

Felkészítő tanáruk: Márton Zsolt László oktató.

Ebben a szakmában az elmúlt 12 évben csak egyszer fordult elő, hogy ezen a versenyen nem érték el a diákok a 60%-os határt. A kőműveseknél kilenc tanul ó mérettette meg magát Nógrád megyében. Közülük csupán a Szondi Szakképző diákjai teljesítettek 60 % felett. Hegyi Zoltán 72%-ot, Kanyó Balázs 67%-ot ért el. Festő-mázoló, tapétázó szakmánál Juhász Dávid 67%-kal érte el, hogy mentesüljön a komplex szakmai vizsga írásbeli része alól. (Nógrád megyében egyébként egyedül mérettette meg magát a szakmában.)

Felkészítő tanáraik: Stolcz Zoltán és Laczkó Szilveszter oktatók.

  • Mindezek az eredmények is nagyon jól példázzák, hogy az online oktatás mennyire alkalmas tanulmányi sikerek elérésére is. Aki elszántan, céltudatosan készül a szakmai bizonyítvány megszerzésére, az ezen időszak alatt nagyon jól fel tudott készülni a versenyre. Ahogy a fent említett hét szondis diák is – fejtette ki Tanka Ágnes, az NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskola igazgatója.