Az Önkormányzat harcot hirdetett az illegális hulladéklerakók ellen, egyre több lokálpatrióta tekinti szívügyének a város tisztaságát. Huszár Péter alpolgármester szerint az első csatákat megnyerték.

Mint arról beszámoltunk, az Önkormányzat év elején harcot hirdetett az illegális hulladéklerakók ellen. Hat hét alatt 200 köbméter illegális hulladék került összegyűjtésre Huszár Péter alpolgármester koordinálásával. Az akció február első hétvégéjén kezdődött, ekkor 30 önkéntes 100 zsák (!) szeméttől tisztította meg a Springa-dombot. A városszépítő akciót újabb megmozdulások követték, a Kövi Pál Sport Centrum környékén, az Ipolypart úton, Kóváron vagy a Május 1. út végén is összegyűjtötték a szemetet.

Legutóbb ötven önkéntes 180 zsák illegális hulladéktól szabadította meg a Batthyány-Horváth Endre utca sarkáról Nyírjes irányába induló földút, valamint az egykori MHSZ-lőtér környékét.

– Köszönetemet fejezem ki a szervezőknek, Szklenár Tamásnak, Leszenyiczi Zsoltnak és Bacskó Balázsnak, valamint Münzberg Gusztávnak, a körzet képviselőjének, hogy szép példát mutattak és  mozgósították az önkénteseket – mondta Huszár Péter alpolgármester.

További önszerveződő akciók jelzik, hogy az illegális hulladéklerakó helyek felszámolásának célkitűzése széles társadalmi támogatottságot élvez. Mária Babková Klincoková és Fazekas Ilona több zsáknyi szemetet szedett össze a Nyírjes felé vezető út mentén.

  • Öröm látni, hogy az önkormányzat kezdeményezéséhez ennyien csatlakoznak, hogy egyre több városszerető polgár tekinti szívügyének Balassagyarmat tisztaságát. Mostantól az eddiginél több energiát és erőforrást fordítunk az illegális lerakók felszámolására, a problémás területekre hatékonyabban figyelünk, például kamerákat is felszerelünk. Gondoljunk gyermekeinkre és unokáinkra, milyen környezetet hagyunk rájuk? Minden eddiginél keményebben fellépünk a szemetelés ellen. Tudjuk, hogy még csak az út elején járunk, de az illegális hulladéklerakók elleni harc első csatáit megnyertük. A további siker érdekében minden jóérzésű ember segítségére szükségünk van! – hangsúlyozta városunk alpolgármestere.

 (szilágyi)