A Bátonyterenyei Rendőrkapitányság munkatársai az ittasan gépjárművet vezető férfival szemben befejezték az eljárás vizsgálati szakaszát.

Bátonyterenye belterületén ellenőriztek a körzetti megbízottak április 10-én 16 óra 18 perckor egy személygépkocsival közlekedő 46 éves helyi férfit. Az intézkedés során alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök a sofőrt további mintavétel céljából a rendőrkapitányságra előállították, tőle a vezetői engedélyét elvették, majd szabadon bocsátották.

Néhány órával később a rendőrök újra intézkedés alá vonták a férfit, amikor Bátonyterenyén közlekedett a személygépkocsival. A helyi lakossal szemben újra fennállt az ittas járművezetés gyanúja, így őt ismételten előállították a rendőrkapitányságra. A mintavételkor kiderült, hogy a sofőr alkoholos befolyásoltság hatása alatt újra vezette a járművet.

A 46 éves férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatatott eljárás vizsgálati szakaszát a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság lezárta, a keletkezett iratokat az ügyészség részére megküldte.