A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a 31 éves férfinak a letartóztatását, aki az elmúlt években hét alkalommal bántalmazta élettársát.

A férfi, aki mintegy három éve volt a nő élettársa, 2020. februárja óta hét alkalommal bántalmazta őt, rendre összeveszésük után, hol puszta kézzel, hol különböző eszközökkel okozott sérüléseket neki. Előfordult, hogy a combon rúgta, vagy megszúrta, de volt, amikor az orrát, a legutóbbi esetben pedig a lábszárát is eltörte.

Volt, hogy a férfi veréssel kényszerítette élettársát arra, hogy a gépkocsijába beszálljon.

Az ügyben a rendőrség már korábban indított eljárásokat, de a nő az élettársa ráhatására több ízben is visszakozott a megtett terhelő vallomása után.

A legutóbbi, április végi, ugyancsak csonttörésekkel járó bántalmazást követően a nyomozó hatóság őrizetbe vette a férfit és kezdeményezte letartóztatását a hozzátartozója sérelmére elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, illetve a sértett sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt. Az ügyészség a sértett vallomása befolyásolásának veszélye, valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében indítványt tett a férfi letartóztatására, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság minden tekintetben megalapozottnak látott, és egy hónapra elrendelte a kényszerintézkedést.