Az Ipoly Erdő Zrt. sikeres pályázatnak köszönhetően májusban 30 helyszínről több mint 400 köbméter illegális hulladékot szállít el.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az illegális hulladéklerakók felszámolása céljából pályázatot hirdetett civil szervezetek, gazdálkodó szervezetek, egyházi jogi személyek és illegális hulladéklerakással érintett ingatlantulajdonosok számára. A „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt célja, hogy a Kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervében foglaltak alapján sor kerüljön az ország területén elhagyott, vagy jogellenesen elhelyezett hulladék felszámolására.

Az Ipoly Erdő Zrt. sikeres pályázatának köszönhetően májusban 30 helyszínről 433 köbméter illegálisan elhelyezett hulladékot szállít el.

A nyertes pályázatnak köszönhetően ez az Ipoly Erdő Zrt. 6 erdészetének területén, 4 körzetben, 30 helyszínen történik.

Kovács Márton, az Ipoly Erdő Zrt. főmérnöke kiemelte: – A Tisztítsuk meg az országot! Program keretében 2020. decemberében az erdőgazdaság munkatársai 60 köbméter illegálisan lerakott hulladékot szállítottak el. Bíztunk benne, és nagy örömmel értesültünk róla, hogy sikeres a pályázatunk, így további területeken folytatódhat a decemberben megkezdett hulladékmentesítési munka. Az erdőterületeinkre, az országos tapasztalatokhoz hasonlóan, főképp vegyes kommunális szemetet és építési törmeléket helyeznek, de az autóalkatrészektől kezdve a gumiabroncsokig, veszélyes hulladékig nagyon színes a kép. Az elmúlt egy évben, vélhetően a világjárvány okozta korlátozások miatt erdeinkben jelentősen megnövekedett a látogatószám. Hétvégente a Börzsöny és a Cserhát túraútjai megtelnek kirándulókkal, nagyon sokan választják az erdők kínálta élményt, a túrázást kikapcsolódásként. Szeretnénk, ha minél tisztább, egészségesebb környezetben tehetnék meg lépteiket, ezért a pályázati forrás biztosította munka mellett, az Ipoly Erdő Zrt. bár kisebb léptékben, de folyamatosan végez hulladékelszállítást a működési területén.