Ismét csak sporttörténeti nap szemtanúi lehettünk május 15-én, hiszen ki ne tudná, szombaton városunkból rajtolt el a rangos nemzetközi kerékpáros verseny királyszakasza.

Nagy volt az öröm 2019-ben, mikor városunk (is) vendégül láthatta a legnevesebb honi körversenyt, a Tour de Hongriet. Legalább ilyen kellemes meglepetést okozott, mikor az év elején kiderült, az idei esztendőben is ellátogat Gyarmatra a rangos nemzetközi mezőny.

Három év alatt kétszer is nálunk járt a Tour de Hongrie – méltán lehetünk büszkék erre a nem hétköznapi sportdiplomáciai sikerre.

De persze arról se feledkezzünk meg, hogy harmadszor láthattuk vendégül a magyar körversenyt, hiszen már 1929-ben is tekertek Balassagyarmaton a viadal kerekesei.

Balassagyarmat jól vizsgázott, kiváló vendéglátónak bizonyultunk ismételten csak, mint azt a Tour szervezői elmondták. Petró György, helyi szobrászművész alkotása – a művelődési ház előtti körforgalomban – egyöntetűen nagy sikert aratott. A balassagyarmati polgárok érdeklődése és lelkesedése ezúttal is erőt adott a fáradó versenyzőknek, akik a Civitas Fortissima térről szombaton 12 óra 40 perckor rajtoltak el a legkeményebb, Kékestetőre vezető 204 kilométeres szakaszra.

Tour de Hongrie Balassagyarmat – jövőre, veletek, ugyanitt?!

Fotó: Sümegi Tamás