Tisztelt Balassagyarmatiak, Patvarciak, Ipolyszögiek!

2020 év végén meghirdettük az első egyeztetési folyamatot (melyet január óta olvashattak honlapunkon és közösségi oldalunkon is) a Balassagyarmatot, Ipolyszöget és Patvarcot érintő BALASSAGYARMATI TÉRSÉGI KLÍMASTRATÉGIA kialakításáról.

A beérkezett javaslatok szerint kiegészített, végső egyeztetési változat is elkészült, melyet ismételten társadalmi vitára bocsájtunk ezen úton is. Célunk az itt lakók bevonásával 20-30 évre meghatározni a teendőket annak érdekében, hogy megelőzhessük a klímaváltozás okozta kockázatokat, mérsékelhessük a hatásait, javíthassuk az alkalmazkodó-képességünket.

A tervezettel kapcsolatos észrevételeket és ötleteket (növények ültetése, gépjármű-forgalom csökkentése, hulladékügyes stb. témában) május 20-ig várjuk.

Hozzászólásaikat elküldhetik levélben az alábbi címre:

Balassagyarmat Város Önkormányzata, 2660 Balassagyarmat, Rákóczi fejedelem út 12., vagy e-mailben: kehop­_balassagyarmat@dipolcsoport.hu

A klímatégia társadalmasításra szánt végső változata és dokumentációi itt találhatóak: https://balassagyarmat.hu/balassagyarmati-tersegi…/

Szólj hozzá, alkoss véleményt Te is!