Negyedik évét indította a „Passzold vissza tesó!” mobiltelefon visszagyűjtő kampány az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával. A gyűjtés célja a magyar háztartásokban használt, de használaton kívülre került mobiltelefonok visszagyűjtése. A kampányban résztvevők hozzájárulnak az Afrikában veszélyeztetett fajok, a gorillák, bonobók és a csimpánzok életkörülményeinek javításához és élethelyük fennmaradásához. A Balassagyarmati Szabó Lőrinc Általános Iskola is csatlakozott a nemes kezdeményezéshez.

Az iskola törekszik a környezetvédelem, a fenntarthatóság témakörében több programot is lebonyolítani: Sulizsák, Kupakgyűjtés, Balassagyarmati Klímastratégia, Madárbarát Iskola, Iskolakert.  Ebbe az irányvonalba jól illeszkedik a használt mobilok gyűjtése.

  • Folyamatosan keressük az új programokat tanulóink tudatosabbá tételére a környezetvédelem és fenntarthatóság témakörében. Megragadunk minden lehetőséget, hiszen azt valljuk, hogy nem csupán a tanórákon, hanem azon túl is neveljük diákjainkat a tudatosabb szemléletre, a felelősségteljes cselekvésre a mindennapokban – osztotta meg gondolatait Bacsúr Szilvia intézményvezető. – A mobilgyűjtő programra szándékosan kerestünk lehetőségeket és a Jane Goodall Intézetét találtuk a gyerekekhez leginkább közelállónak. A gyűjtés mellett ugyanis számos feladatsort, programot és javaslatot is kaptunk, melyeket a természetismeret, biológia, földrajz órákon vagy a szabadidős foglalkozásokon is megvalósíthatunk. A dobozba bárki hozhat használt mobilt, tabletet, sőt buzdítjuk is a helyi lakosokat, hogy működjenek együtt velünk.

A kallódó, használatlan mobilkészülékeket, illetve tableteket június 30-ig passzolhatják vissza az iskola portáján kihelyezett gyűjtődobozba. Segíts te is a csimpánzokon és a gorillákon!

Zábrádi Dorottya