A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa alapján a bíróság elrendelte annak a 42 éves férfinak a letartóztatását, aki társaival Salgótarján egyik utcájának több ingatlanába is betört, milliós nagyságrendű zsákmányra szert téve.

2021 januárjában a férfi és két társa egy salgótarjáni ingatlan ajtaját befeszítették és onnan 100.000 Ft értékben gáztűzhelyet, mosógépet, rezsót, televíziót, szerszámokat és edényeket loptak el.

2021 márciusában a trió ugyanabban az utcában egy újabb házat szemelt ki, az ajtót záró lakatot lefeszítették és a házból építő és burkoló anyagokat, bútorokat, kádat, szerszámokat, gázbojlert és ruhákat vittek el, mintegy 607.000 Ft kárt okozva a tulajdonosnak.

2021 áprilisában az elkövetők újra lecsaptak, ezúttal is ugyanazon utcában törték be az egyik ház ablakát s azon keresztül bemászva 500.000 Ft értékben hűtőt, vízmelegítőt, villanytűzhelyt, ruhaneműket, mosógépet és híradás technikai cikkeket tulajdonítottak el.

A büntetett előéletű, a lopási cselekményeket sorozatosan, üzletszerűen elkövető terhelt letartóztatását a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte.

A végzést az ügyész tudomásul vette, ám ellene a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be, ezért a döntés még nem végleges.