A Nógrád Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 39 éves bátonyterenyei férfi ellen, aki az utcán, dulakodás közben szúrta meg nyakán és karján volt élettársát.

A férfi és a sértett élettársi kapcsolata 2020 áprilisában szűnt meg a férfi féltékenysége miatt, aki ellen agresszivitása miatt a bíróság 2020. április 24-én távoltartást is rendelt el.

A nő a következő hónapban a férfi nevében obszcén tartalmú chat-üzeneteket küldött a férfi nőismerőseinek, ezért 2020. május 28-án a férfi akkori élettársa Bátonyterenyén megállította őt.

Beszélgetésük hamar vitává fajult, amibe a férfi is becsatlakozott. Miután a sértett és a férfi kettesben maradt, tovább folytatták a veszekedést, a férfi hamarosan megöléssel fenyegetőzött, mire a nő előbb kezével próbálta távol tartani magától a férfit, majd hátrálni, azután futni kezdett előle.

Menekülés közben a 112-es segélyhívó számon kért segítséget, amikor az őt üldöző férfi ezt meghallotta, nadrágzsebéből elővett egy 5,5 cm pengehosszúságú kést és nagy erővel nyakon szúrta a nőt, majd további két szúrást ejtett a nyakán és a karján.

A vérző sértett egy közeli étterem dolgozóitól kért segítséget, a vádlott eközben elsétált a helyszínről.

A bántalmazás és a jelentős vérveszteség következtében a nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, amelyek az azonnali helyszíni segítségnyújtás, majd a szakszerű mentőellátás és orvosi ellátás nélkül a halálához vezetettek volna.

A Nógrád Megyei Főügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától történő eltiltását és az 518.871,- forintos bűnügyi költség megfizettetését indítványozta.

Az ügyben első fokon a Balassagyarmati Törvényszék dönt.