Visszavonult Pintér Ádám, 29-szeres magyar válogatott labdarúgó, edzőként folytatja sikerekben gazdag pályafutását.

Új fejezet kezdődik a balassagyarmati Pintér Ádám életében: a 29-szeres magyar válogatott labdarúgó az MTK-ból vonul vissza, és itt kezdi meg edzői karrierjét. A 32 éves Pintér a jövőben asszisztens edzőként dolgozik az új vezetőedző, Giovanni Costantino mellett.

A balassagyarmati futballista az MTK-ban nevelkedett, a fővárosi klubnál lett profi labdarúgó. A kék-fehérek felnőttcsapatában 2006 és 2010 között szerepelt, 2008-ban tagja volt az NB I-ben aranyérmes csapatnak. 2010-ben légiósnak állt, s a spanyol Real Zaragozában, az orosz Tom Tomszkban, illetve a görög Levadiakoszban futballozott, mielőtt 2015-ben a Ferencvároshoz igazolt. A zöld-fehérekkel bajnoki címet nyert, majd 2017 januárjában a német másodosztályú Greuther Fürth játékosa lett. Ezt követően 2018 nyarán szerződött ismét az MTK-hoz, s most itt fejezte be profi karrierjét.

Pintér játékosként 29 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, és játszott az Európa-bajnokságon is 2016-ban.

– Ádám mindig is fontos és pozitív alakja volt az MTK öltözőjének. Precíz, munkájával szemben igényes, kiegyensúlyozott ember, aki edzőként is sokra hivatott – mondta Pintér Ádám új szerepköréről Polyák Balázs, az MTK sportigazgatója.