Lezárult a tavaszi program: 6 erdészetének területén 30 helyszínről több mint 400 köbméter illegális hulladékot szállított el az Ipoly Erdő Zrt.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium Minisztérium támogatásával és az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. lebonyolítása által az illegális hulladéklerakók felszámolása céljából  meghirdetett pályázatán sikeresen vett részt az Ipoly Erdő Zrt., ennek köszönhetően májusban 30 helyszínről 433 m3 illegálisan elhelyezett hulladékot szállított el Nógrád és Pest megye állami erdőterületeiről.

Az erdőgazdaság 6 erdészetének területén 30 helyszínen történt hulladékmentesítés és a további illegális szemételhelyezés megakadályozása érdekében 10 sorompót helyeztek ki.

A legjelentősebb munkát a Kelet-Cserháti Erdészet területén, Nógrád megyében a szécsényi körzetben végezte az erdőgazdaság, itt 120 köbméter szemetet szállítottak el. A Pest megyei területek közül a gödi hulladékfelszámolás kiemelkedő, itt önkéntesek bevonásával mintegy 40 köbméter szemetet szállított el a társaság.

Kovács Márton, az Ipoly Erdő Zrt. főmérnöke hangsúlyozta: – a leggyakoribb a vegyes háztartási hulladék kihelyezése, de az építési törmelék mennyisége is jelentős az erdőterületeken. Bízunk benne, hogy a sorompók kihelyezésével csökken az illegálisan elhelyezett szemét mennyisége és területe is.

A 2020/TMOP/0061 számú pályázat a 10 sorompót elhelyezésére 3 937 000 Ft összeget biztosított, míg a hulladék elszállítására és hulladéklerakóban történő ártalmatlanítására 6 818 884 millió forintot kapott az erdőgazdaság, a szemét összegyűjtését az Ipoly Erdő Zrt. saját forrásból finanszírozta.