A Cserhát Különleges Mentőcsoport bázisára vezetett az első útja annak a megmentett turistának, aki hét hét lábadozás után nyerte vissza egészségét.

Húsvét vasárnap érkezett a riasztás a balassagyarmati országos mentésirányítási központba, majd ezt követően a mentőcsapat a váci kőbányában lábsérülést szenvedett turista felkutatására indult. A férfi egy meredek hegyoldalban történt szerencsétlen megcsúszás után, járásképtelenül, egyedül várt a segítségre, mely a Cserhát Különleges Mentőcsoportnak köszönhetően hamarosan megérkezett. A sérültet a csapatorvos helyi ellátását követőenelsőzör hordágyon igen nehéz terepen felcipelték a többszáz méterre lévő  quadhoz, amivel leszállították a hegyről a különleges mentők, a 3.km lévő mentőautóhoz és átadták az OMSZ mentőtisztjének. A kórházba szállítást követően a sérültön műtétet hajtottak végre.

A szerencsétlenül járt turista felkutatásában Kiba, a kétéves border collie jeleskedett, aki élete első éles bevetésén szép sikerrel vizsgázott. A jótett helyébe jót várj szellemében megkapta érte a jutalmát is: a megmentett ellátogatott hozzá a Cserhát Különleges Mentőcsoport bázisára, és meghálálta a segítséget.

Az ember nem felejti el azokat, akik a bajban mellette voltak, és akiknek köszönhetően minden sokkal jobban alakult, mint nélkülük történt volna – mondta H. András, a megmentett turista.

Kiba kutya jó adag simogatást kapott, a mentőcsapat tagjai a hála szavai mellett kis ajándékot vehettek át.

Mentés során mi mindig azon a ponton kapcsolódunk be egy-egy szerencsétlenül járt ember történetébe, amikor a dolgok épp a legrosszabbul állnak, ezért nagy öröm, amikor érkezésünkkel az események is jóra fordulnak. Az, hogy ma láthattuk, hogy egy ember a baleset után ugyanolyan életminőségben tudja a mindennapjait tölteni, s ebben nekünk részünk volt, különlegesen jóleső és megtisztelő érzés volt számunkra és óriási motivációt nyújt a csapatnak – tette hozzá Juhász Zoltán egyesületi elnök.