A Nógrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az 58 éves férfival szemben, aki hólapáttal és súlyokkal verte agyon agresszív nevelőapját.

2020 novemberében a sértett a házukban összeveszett feleségével és nevelt fiával. Miután a vita elcsendesült, a nevelőapa a konyhában leült enni, a vádlott pedig elővett egy hólapátot és azzal hátulról három erőteljes ütést mért az evő sértett fejére. A nevelőapa eszméletét vesztve a földre esett, a vádlott ezután egy 2 kg-os vas mérlegsúllyal még kétszer lesújtott a fejére.

A sértett a bántalmazás következtében olyan súlyos koponyatöréses sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott ezután a konyhában felmosta a vért, majd a holttestet a házuk közelében elásta.

A Nógrád Megyei Főügyészség vádiratában a férfi ellen emberölés bűntette miatt emelt vádat, vele szemben szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság a közel 570.000 Ft összegű bűnügyi költséget is fizettesse meg vele.

A Balassagyarmati Törvényszék döntését a vádlott letartóztatásban várja.