Szabadidős kikapcsolódásra vágyik? Most itt a lehetőség, ugyanis vasárnap Tekerj a zöldbe!

A közösségi kerékpáros túraprogram sorozat célja a kerékpározás népszerűsítése, hogy minél többen tekerjenek a természetbe és megismerjék gyönyörű vidékünk nem mindennapi adottságait.

A túra összesen 22 kilométeres távot takar, aminek kezdő-és végpontja Balassagyarmat. A túra július 11-én, vasárnap délelőtt 10 órakor indul Balassagyarmatról az 1. Kerékpár Múzeum udvarából a Nyírjesi tavakat, Csesztvét és Szügy települést érintve. Az első megálló a Nyírjesi tavaknál lesz, majd Csesztvére érve a túracsoport megcsodálhatja az 1200-as évekbeli templomot, láthatják a Madách sírokat, a Kálnay sírt, a Madách Emlékházat, a Majthényi kúriát és a Tájházat is meg lehet tekinteni. Innen a Csillagösvényen keresztül érkeznek a Kövecsesi Teréz kilátóhoz, ahonnan az egész környéket be lehet látni. Végül Szügyön keresztül eljutnak a Berekalji horgásztóhoz, ami az utolsó állomása a túrának.

A rövid táv kezdők és gyerekek részére is ajánlott. Elsődlegesen ez egy családi és amatőr kerékpártúra, de szívesen látják a profi kerékpározókat is.

Részvételi díj: 1.000 forint, korlátozott mennyiségben bérelhető férfi és női bicikli, amelynek bérleti díja 3.000 forint, valamint korlátozott számban bérelhető Apache e-bike, melynek bérleti díja 9.000 forint.

A túra szervezői: MAKETUSZ, Ipoly Túra Egyesület, Ipolymente Fejlesztéséért Polgári Társulás.

Szponzorok és segítők: Határ Barkács és Bútor Áruház, Cserhát Különleges Mentőcsoport.

Ez a kerékpártúra a Tekerj a zöldbe! túrasorozat része, amely a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) támogatásával jött létre.

Nincs más teendő, mint regisztrálni az alábbi oldalon:

https://www.ipolyturarendszer.hu/tekerj-a-zoldbe/