A Salgótarjáni Járási Ügyészség ügyeletes ügyészének indítványa alapján a tegnapi napon a nyomozási bíró elrendelte annak a 30 és 39 éves férfinek a letartóztatását, akik ismeretségi körükben kiskorúak részére is értékesítettek kábítószert és új pszichoaktív anyagot.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy kiterjedt nyomozás eredményeként július 9-én őrizetbe vett egy őrhalmi és egy patvarci illetőségű férfit, akik 2020 óta terjesztettek ismeretségi körükben kábítószert és új pszichoaktív anyagokat. A drogokat nagyrészt kiskorúaknak értékesítették, akik közül többen a szüleiktől kapott zsebpénzből vásárolták az anyagokat. 

A két férfi összehangoltan tevékenykedett, a 30 éves a fogyasztókat többször idősebb társához irányította a lebukás veszélyének elkerülése érdekében, de gyakran közösen is árulták a szereket, Balassagyarmaton egy óvoda közvetlen környezetében is.

A két férfit bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével és bűnszövetségben köznevelési épület közvetlen környezetében kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével gyanúsítják, a fiatalabb gyanúsítottat pedig kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésével is.

Az ügyészség indítványa nyomán a Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a két férfi letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte.