Őrizetbe vették a Nógrád megyei nyomozók azt a 29 éves karancskeszi férfit, aki prostitúcióra kényszerítette nő ismerősét.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 29 éves, és kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt egy 61 éves karancskeszi lakos ellen.

A nyomozás adatai alapján a 29 éves férfi 2020. szeptember elsején nő ismerősét modellkedés ürügyén személygépkocsival Bécsbe vitte. A gyanúsított ezután a sértettet megfenyegette, majd egy számára ismeretlen férfival prostitúciós tevékenységre kényszerítette. A nő ezután a férfi figyelmetlenségét kihasználta és távozott a lakásból, majd Magyarországra utazott, amelyet követően a 29 éves karancskeszi lakos tovább fenyegette.

A rendőr-főkapitányság, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság és a Cserhát Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai közös akcióban július 13-án elfogták a 29 éves férfit, továbbá lakóhelyén és az üggyel összefüggésben további két családi házban tartottak kutatást, amelynek során egy 61 éves nő ingatlanában több tő kábítószergyanús növényt találtak meg és foglaltak le. A növényen elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott.

A nyomozók a férfit és a nőt előállították és gyanúsítottként kihallgatták, amelyet követően a 29 éves terheltet őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.