Élményfestéssel, barkácsolással, rajzolással és sok-sok játékos foglalkozással zajlott le az Alkoss játszva! alkotótábor.  

A húsz résztvevős alkotni vágyó kis közösség minden napja a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Gimnázium falai között zajlott. A két hetes turnusban résztvevőkkel Annus Zsoltné Edit foglalkozott, aki szakmáját tekintve dekoratőr, jelenleg egyedi ékszerek készítésével foglalkozik vállalkozóként. Időt és energiát nem sajnálva minden nap újabbnál újabb, érdekes, készségfejlesztő feladatokkal várta az érdeklődő 6-15 év közötti korosztályt.

– Azon munkálkodtam, hogy minél színesebb, vidámabb, játékos foglalkozásokat állítsak össze, hogy a gyerekek úgy érezzék, minden nap gyereknap van. Persze fontosnak tartottam, hogy átadjam azt a tudást a tanulóknak, aminek birtokában vagyok és mindemellett maradandó emlékeket alkossanak. Célom volt, hogy megmutassam mennyire fontos a személyes kapcsolatok kialakítása, a csapatmunka és az önkifejezés – számolt be a táborvezető.

A két hetes turnusok során különböző és egyedi technikákat sajátíthattak el a táborozók.

– A tíz nap gazdag elfoglaltságokkal telt, készítettünk Pinatat, hűtőmágnest, szélharangot, élményfestettünk vászonra, cserépedényt festettünk, barátság karkötőt fontunk különböző technikákkal – folytatja gondolatait az ötletgazda. – Nem árulok el nagy titkot, hogy a gyerekek körében a Pinata volt a favorit, amit megtömtük cukorkával és krepp papírral díszítettük. Az élményfestés során lépésről lépésre megfestettünk egy képet, de voltak, akik saját elképzelésüket valósították meg a vásznon. Volt olyan kis művész, aki a horvát tengerpartot, de akadt olyan nebuló is, aki a nyírjesi kajakos barátnőjét festette meg edzés közben. Minden nap élményekkel és hasznos feladatokkal telt, amiben a gyerekek alkotás iránti öröme köszönt vissza.

A kézműves tevékenységek mellett természetesen jutott idő a jól megérdemelt kikapcsolódásra.

– Szerencsénkre nagyon jó időnk volt és az alkotások között pihenésképpen játszottunk, homokoztunk, rollereztünk, ment a ping-pong bajnokság, kidobócskáztunk az iskola udvarán. Beszereztem a gyerekeknek a megfelelő hűsítést, megleptem őket vízipisztolyokkal és lufikkal a vízibomba csatához. Senki nem maradt szárazon. A hőséget fagyizással enyhítettük. Mind a két hét során rengeteg élményt tudhatunk magunk mögött, amit a szülőknek fotókkal mutattam meg a tábor Facebook oldalán. Elmondhatom, hogy rendkívül tehetséges gyerekeket ismerhettem meg, akiktől rengeteg szeretet kaptam. Mindannyian a szívemhez nőttek. Bízom benne, hogy az idei tábor valami új kezdete, hiszen nagyon sok ötletem és tervem van, ami még megvalósításra vár. Természetesen középpontban továbbra is a gyerekek lesznek.

Zábrádi Dorottya