A Volánbusz Zrt. sajtónyilvános eseményen mutatta be az új, magyar gyártmányú Credo autóbuszokat a balassagyarmati buszpályaudvaron: a korszerű járművek a balassagyarmati járásban szállítják az utasokat.

Tovább fejlődik Nógrád megye, köztük Balassagyarmat járműparkja, ezúttal 8 darab, alacsony belépésű Credo Econell 12, szóló típusú autóbusz kezdte meg szolgálatát.

A Volánbusz Zrt. 2018-ban indította el jelenlegi jármű beszerzési programját, amelynek része a balassagyarmati autóbuszpark fejlesztése és folyamatos bővítése. A közlekedési társaság kiemelt célja továbbra is a biztonságos és kényelmes utazás biztosítása, a közösségi utazási igények minél magasabb szintű kiszolgálása és a szolgáltatási színvonal emelése.

Az átadáson beszédet mondott Balla Mihály, Dr. Becsó Károly és Becsó Zsolt országgyűlési képviselők, Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Huszár Péter, Balassagyarmat alpolgármestere (képünkön). A résztvevők köszönetet mondtak a kiemelkedő nagyságrendű beruházás megvalósításáért Magyarország Kormányának, a Volánbusz Zrt.-nek, Balassagyarmat Város Önkormányzatának és mindazoknak, akik hozzájárultak a sikeres projekthez.

Az esemény zárásaként Kameniczky Ákos, a Volánbusz forgalmi és kereskedelmi igazgatója széleskörű tájékoztatást nyújtott a buszok felszereltségéről. A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel, felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronkénti USB-csatlakozóval. A járműveket a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO6 előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A beszédek elhangzását követően a vendégek és a sajtó munkatársai kívülről-belülről megcsodálták a buszokat, majd egy próbakört tettek a jármű fedélzetén a városban.

A buszok több mint 10 helyközi vonalon szállítják majd az utasokat, így a kisebb településeken élők is mindennel felszerelt, kényelmes buszokon utazhatnak a jövőben. A modernizált, környezetkímélő közlekedési eszközök hamarosan forgalomba állnak az utazó közönség örömére.

Zábrádi Dorottya

Sümegi Tamás fotói