Változatos és egyben élménydús programok várták a családokat és az érdeklődőket a szombati vizes napon immáron harmadszor.

Élményekben gazdagon telt a harmadik Családi vizes nap az Ipoly-parton a Balassagyarmati Diák, Szabadidő és Versenysport Egyesület szervezésében.

A rendezvény állandó célja az Ipoly folyó népszerűsítése, az egészséges életmód hirdetése és a család, mint közösség összetartozásának erősítése.

A változatos programok minden korosztály számára felejthetetlen kikapcsolódást tartogattak. A verőfényes szombati napon lehetőség nyílt evezésre a határfolyón, amit a BADISZVSE vízitúra szakosztálya szervezett.

Emellett mozgásfejlesztő és szabadidős tevékenységek sokasága – tollasozás, lovaglás, túrakerékpározás, játékos versenyek – kínálkozott a kilátogatók örömére.

A Cserháti Hiúzok Íjász SE sportolóival a célba lövést is gyakorolhatták a vendégek. A Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola rendészeti tanulói bűnmegelőzési beszélgetést és kerékpáros felkészítést tartottak.

A kézművesség sem maradhatott el a programkínálatból, aminek központi témája a víz volt. Az esemény részeként egy háztartási robotgép is gazdára talált a tombola sorsoláson, amit Sztancsik Jószef, a program főszervezője adott át a legszerencsésebbnek.

A résztvevők a nap végén ünnepélyesen köszöntötték és megkoszorúzták szülővárosunk folyóját.

Zábrádi Dorottya