Harmadik alkalommal került megrendezésre a kéthetes atlétika tábor a Dózsa György Általános Iskolában, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gyermekek és a szülők körében.

A két turnusban szervezett tábor heti harminc gyermek részvételével működött, akik az atlétika alapjaiba nyertek betekintést. A Körmendy Nikolett és Gáli Erzsébet által irányított sport napközi a leendő 1. osztályosoktól kezdve egészen 5. évfolyamig várta a mozogni és sportolni vágyókat. A vegyes csoportban olyan kicsik is helyet kaptak, akik szeptembertől kezdik meg az iskolát, számukra jó alkalmat biztosított a sporttábor, hogy megismerkedjenek a tanintézmény profiljával.

A korosztály és a gyermekek előképzettsége igen csak változónak bizonyult, éppen ezért az edzések programját úgy állították össze a szervezők, hogy az minden korosztály számára – a teljesen kezdőktől egészen a tapasztaltabbakig – teljesíthető legyen, de közben a nebulók motivációja is megmaradjon, élvezzék a feladatokat és találjanak bennük kihívást.

  • Minden edzés az atlétika más szakágára összpontosított, így volt futó,- ugró edzés, de legnagyobb sikert a vortex és szivacsgerely hajítás aratta a kisdiákok körében. Rengeteg játékos, vidám feladattal igyekeztünk színesíteni a foglalkozásokat, hiszen nem titkolt célunk, hogy a gyermekek szívükbe zárják az atlétikát és viszont lássuk majd őket az iskolai edzéseken, sőt az atlétika versenyeken is – meséli Körmendy Nikolett, táborvezető.

A délelőtti fogltelkozások szabad játékkal kezdődtek, amik irányított játékokkal folytatódtak, majd ebéd előtt másfél-két órás edzés várt a kis atlétákra. A délutáni edzéseket követően a gyerekek kérésének megfelelően szabad játékkal, csapatjátékokkal gazdagították a nap végét. Minden feladat elvégzése fejlesztette a táborlakók ügyességét, koordinációját, erő- és állóképességét. A nagy melegre való tekintettel lehetőség nyílt strandolásra, így kipihenve az edzések fáradalmait. Természetesen nem maradhatott el a jól megérdemelt kiruccanás sem, ami szintén mozgalmasan alakult.

  • Az egész napos kirándulást a tavalyi évhez hasonlóan is falmászással kötöttük össze. A váci Ba-Rock Boulder falmászó termében szakképzett oktatók vezették be a gyermekeket a falmászás világába. A program immáron hagyománnyá vált az atlétika tábor életében, hiszen évről-évre osztatlan sikert arat táborozóink körében – zárta gondolatait a főszervező.

Zábrádi Dorottya