Városunkban a Vármegyeháza díszterme adott otthont az ünnepélyes köszöntőkre és az új kenyér megszentelésére.

A Vármegyeházán rendezett augusztus 20-i ünnepségen Balla Mihály, térségünk országgyűlési képviselője mondott ünnepi beszédet. Köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Szent István királyunk ünnepe az állandóságot, a magyar nemzet és közösségeink összetartozását jelenti, ezért erősíteni és védelmezni kell helyi közösségeinket és annak értékeit.

Ezt követően a három egyházi méltóság, Molnár Ambrus református lelkész, Bartha István evangélikus lelkész és Turai János kanonok, plébános köszöntötték a megjelentek.

Az ünnepségen közreműködött a Balassagyarmati Dalegylet – karnagy: Ember Csaba, szólót énekelt Híves Boglárka, a Zeneakadémia hallgatója, a Szent Felicián Kórus – karnagy: Unterwéger J. Zsolt, Csallóné Majoros Erzsébet, Bartos Evelin Anna, Fábry István, Konrád Viktor.

A „Magyarok Kenyere 15 millió búzaszem” jótékonysági program idei eredményeiről Szandai József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád Megyei elnöke tájékoztatta a jelenlévőket.

A ceremónia zárásaként Dóbiás Zalán esperes megáldotta az új kenyeret, amelyet Csach Gábor polgármester és Balla Mihály honatyánk megszegett. A nemzeti színű szalaggal átkötött, frissen sütött kis cipókkal távozott az ünneplő közönség.

Zábrádi Dorottya

Sümegi Tamás fotói