Városunk nyárzáró rendezvényeiről és egy nem várt meglepetésről kaptunk tájékoztatást a csütörtöki városházi sajtótájékoztatón.

Csach Gábor polgármester és a programok szervezői sajtótájékoztató keretében mutatták be a város összehangolt, közös nyárvégi programkínálatát. Szeptember hónap eseményekben bővelkedően fog telni, hiszen nem csak hétvégén, hanem hétköznap is minden igényt kielégítő programok várják a közönséget. A sport kedvelői, a kultúra szerelmesei, a felhőtlen szórakozásra vágyók, kicsik és nagyok kedvükre mazsolázhatnak a nyarat méltán záró programokból.

Sportból, mozgásból nem lesz hiány, hiszen szeptember 3-5 között az első kerékpáros napok veszik kezdetüket több színtéren, ahol a biciklizés mellett sokszínű programok, zenés koncertek várják az érdeklődőket.

Szeptember 5-én lép fel a Palóc Színpadon a Parno Graszt, akik az egyik legeredetibb, legnépszerűbb, tradicionális cigányzenét játszó zenekar.

Ha nyáron Belvárosi Sörünnep, akkor ősszel Szeptembeer Feszt nyitja meg kapuit mindenki nagy örömére, ahol akusztikus koncertek, Latte Maffiato Moziest, sörivóversenyek, kertmozi várja a látogatókat.

A hónap végén sor kerül a Szent-Mihály Napra, többek között fellép majd az Ocho Macho és Tóth Gabi, így a könnyűzene szerelmesei sem maradnak élő zene nélkül.

Hab a tortán, hogy Nógrád megyében először lesz felállítva egy harminc méteres óriáskerék. Az egyenként négyfős kabinból álló harminc méter magas és ötven tonnás óriáskerék szeptember 10-től közel egy hónapos időszakra kerül felállításra a város főterén, amelyből csodálatos látvány nyílik a legbátrabb város és környékének panorámájára. Felnőttek 2000 forintért, a gyerekek 1500 forintért vehetik majd igénybe, a balassagyarmati lakcímkártyával rendelkezők számára 500 forinttal lesz olcsóbb egy menet, amely három kört tartalmaz.

Zábrádi Dorottya

Sümegi Tamás fotó