Oltópontként is működik a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Technikuma.

Az intézményben a szakképzés balassagyarmati iskoláinak tanulóit oltják majd az elkövetkező napokban. Eddig több, mint nyolcvan szondis, mikszáthos, illetve szent-györgyis diák kérte, hogy itt oltsák be az új koronavírus elleni vakcinával.

-Egészségügyi profilú oktatási intézményként örömmel vállaltuk, sőt kezdeményeztük is az oltás megszervezését, lebonyolítását. Diákjaink, oktatóink közül a járvány elleni védekezésben már eddig is sokan kivették a részüket a Dr. Kenessey Albert Kórházban. A szakmai gyakorlataik nem egyszer „éles bevetésen” történtek, akár a covid-osztályon is. Sőt, az iskola sporttagozatos diákjai közül is többen fölvették már az oltást – mondta Kalóz Erika, az NMSzC Szent-Györgyi Albert Technikumának szakmai igazgató-helyettese.

-A szent-györgyis diákok jelentős része így már korábban megkapta a védőoltást, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum iskolái közül itt a legmagasabb a beoltottak aránya, de reméljük, a jó példa ragadós lesz, s az NMSzC Szondi György Technikum és Szakképző Iskolában, illetve az NMSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskolában is mind többen jelentkeznek majd a védőoltásért – tette hozzá az NMSzC Szent-Györgyi Albert Technikum igazgató-helyettese. Kalóz Erika közölte továbbá, hogy a diákok oltakozási szándékáról természetesen a szülőket értesítették, az oltópont, vagyis az iskolaorvosi szobát pedig fertőtlenítették.

Az oltópont mától, azaz augusztus 30-tól kezdi meg működését a Szent-Györgyiben, s előre láthatóan szeptember 3-ig működik majd. Az oltást az intézmény iskolaorvosa, dr. Takáts Mária végzi.