Nagyon jó üzletet kötött az Önkormányzat az új, esztétikus autóbuszvárók ügyében – tájékoztatott Huszár Péter alpolgármester.

Egyáltalán nem mindegy, milyen állapotú autóbuszmegállókban várakoznak az utasok a tömegközlekedésre. Ezért is örömteli, hogy a nyáron teljesen kicserélődött Balassagyarmat összes várója.

– Az Önkormányzat egyhangúlag elfogadott bizottsági pályázat keretében, majd hosszas egyeztetést követően nagyon jó üzletet kötött a Publimont Kft-vel – nyilatkozta Huszár Péter, városunk alpolgármestere.

– A társaság megépítette és felállította az új, esztétikus várókat, Balassagyarmat egész területén. Az összesen 38 korszerű megálló egyetlen fillérjébe sem került a városnak, vagyis ingyen jutottunk egy nagyságrendileg 80 millió forintos fejlesztéshez. Nem mellékesen, a cég 15 éven át felelős az esetleges károk megjavításáért, amire egyszer már – egy üvegtörés miatt – sor is került. A társaság ezen túl jogosult lesz reklámok kihelyezésére is, amelyért természetesen közterület használati díjat fizet a városnak. Az Önkormányzat ezzel párhuzamosan, közös megegyezéssel felbontotta az évek óta meglévő, kizárólagos reklámszerződését a Mahir City-vel, vagyis mostantól ezen a téren is szabad a piac Balassagyarmaton, újra az önkormányzat a reklámgazda – tájékoztatott az alpolgármester.

(szilágyi)

Sümegi Tamás fotói