Idén márciusban – a Képviselő-testület egyhangú támogatásával meghozott 41./2021.(III.09.) sz. határozata alapján – többszöri, súlyos szerződésszegés miatt önkormányzatunk 6 hónapos felmondással megszüntette a II. számú házi orvosi körzetben működő orvossal fennálló szerződését.

Erről akkor tájékoztatást adtunk a város honlapján, a városi televízióban valamint az újságban is. A 6 hónapos felmondási idő szeptember 12-én jár le, ekkor szűnik meg Dr. Spruch Rezső szerződése az önkormányzattal. A körzetben eddig dolgozó asszisztenssel az orvos áll szerződésben.

Szeptember 13. hétfőtől a körzet helyettesítéssel kerül ellátásra. A helyettesítő orvos október közepéig Dr. Tassi Gábor lesz. A képviselő-testület a szeptember végi ülésén dönt a tartós helyettesítést ellátó orvos személyéről.

Szeptember 13-tól a GAMESZ munkatársai néhány nap alatt (előreláthatólag szeptember 18-ig) a szükséges tisztasági festést és takarítást elvégzik a rendelő épületében. Ezután Dr. Tassi Gábor a II. számú körzet rendelőjében biztosítja a rendelést, hétfőtől csütörtökig 12-14 óra között. Az asszisztens hétfőtől telefonon folyamatosan, a GAMESZ munkavégzésének lezárultával pedig személyesen is elérhető a rendelőben:

Megyeri Andrea +36/20-311-9231

A GAMESZ munkavégzésének lezárultáig egy önkormányzati dolgozónk személyesen, a helyszínen is tájékoztatást ad a helyettesítő orvos személyéről, elérhetőségeiről a rendelésre érkezőknek.

A kellemetlenségekért tisztelettel kérjük megértésüket és türelmüket!

Balassagyarmat Város Önkormányzata