Ezen vészterhes és ízlésficamos időkben, mikor a lebutító kereskedelmi média mocsármély celebeket emel fényes talapzatra, minden értékeken nyugvó történet utat tör magának, mivel szívhez és lélekhez szól. A Latte Maffiato éppen ilyen. Aligha van kultúrával élő balassagyarmati, aki nem tudná, kiket tisztelhetünk-szerethetünk személyükben, hiszen kilenc éve működnek, korántsem hétköznapi sikerekkel, muzsikáltak a francia Riviéra gyöngyszemén, de ugyanakkor a Körös partján egy stégen egy párnak rögtönöztek minikoncertet, ám Rimaszombaton az énekesnő angolul, franciául és szlovákul is kedveskedett a vendégeknek, arról nem szólva, hogy megjelent CD-jük után a bakelit-lemezük is, és még hosszan sorolhatnánk az elismerésre méltó állomásokat. Szeptember 12-én, vasárnap este a Szabadtéri Színpadon például filmslágereket játszanak. A Latte Maffiato több mint zenekar: életérzés.

Telek Zoltán (percussion, zongora): – Az ötlet 2011-ben fogalmazódott meg, amikor is a Zenesuliban tanítottam. Óráim után mindig zongorázgattam, és Pálmai Krisztián érdeklődve hallgatta, míg egy napon megjelent egy nagybőgővel és spontán elkezdtünk saját kedvünkre játszani. Ember Pétert jól ismertük mindketten és gondoltuk megkérdezzük, hátha szeretne csatlakozni, mint szólista. Peti nagyon lelkesen jött és innen felgyorsultak az események! Kezdetben Krisztián tanítványaként dobolt Radics Máté, akivel együtt érkezett édesapja, Radics Roland gitáros, és lánya, Radics Debora, aki kezdetben néhány dalban énekelt nekünk. Ezután csatlakozott Rédei Reni, és így kezdtük felváltva, két énekessel megosztva a dalokat. Későbbiekben változott a zenekar felállása és sokszor lépnek fel velünk vendégművészek is. A Latte Maffiato nevet én alkottam sok álmatlan éjszaka után, de úgy érzem, mostanra mindenki megkedvelte. Első fellépésünk 2012-ben volt a MŰVHÁZ-ban. ahol fellépett velünk még Barát Attila szaxofonon és  Donkó Alexandra énekelt.

Farkas Dániel: (gitár): – Két éve csatlakoztam a zenekarhoz, Ember Peti barátom invitálására.
Már az első próbákon sem éreztem magam idegennek, mivel szeretettel és tisztelettel fogadtak. Én vagyok a legfiatalabb a csapatban de néha én érzem magam öregnek hozzájuk képest. Szeretem az igényes zenét és az  igényes embereket, ezért szeretek ebben a zenekarban játszani. Tősgyökeres gyarmatiként örömmel képviselem Balassagyarmatot.

Pásztor Stefi Mihály (dob): – Három éve lettem az együttes dobosa, én vagyok a rangidős tag. a magam 64 évével. Fiatal koromban 1975-től kezdve szórakoztató zenéket játszottam különböző vendéglátó egységekben, több zenekarnak tagja voltam, még a gyarmati Tünde Presszóban is muzsikáltam fél évig. A Jagyutt Cukrászdában ki kellett váltanom egy jó barátom fiát, ekkor ismerkedtem meg Ember Petivel. 2018 tavaszán kaptam a felkérést, hogy lenne-e kedvem csatlakozni a zenekarhoz. Egy igazán igényes zenélésről beszélünk, ami nincs túlvariálva és nem csak egy hozzá értő réteg, a zenészek értik, hanem ez mindenkinek szól, tele harmóniákkal és ritmusokkal. Salgótarjánban élek, de büszkén kijelenthetem, hogy Gyarmat a második otthonom!

Pálmai Krisztián (nagybőgő): – A Latte Maffiato egy baráti körre épül, viszont a zenekar túlmutat a közös örömzenélésen, mivel értékőrző művészi munkát végez: a nemzetközi és magyar könnyűzene örökzöldjeit közvetíti a jelenkor embereinek. Amikor belekezdtünk, nagyon kíváncsi voltam, hogy az általunk bemutatott stílust hogyan fogadja a közönség, képesek leszünk-e megkedveltetni egy letűnt korszak populáris zenéjét. 

Ember Péter (trombita, zongora): – A Latte Maffiato igazából egy jó baráti társaság, és a zene szeretetéért muzsikálunk, szeretjük a dalokat amiket előadunk. Koncertjeink során egyre több helyre jutunk el határon innen és túl, és ezek mindig olyanok, mint egy-egy  kis nyaralás. Ha nem a színpadon vagyunk, akkor együtt kávézunk vagy sütizünk. Jövőre lesz 10 éves a zenekar, ezt valami szuper dologgal szeretnénk megünnepelni, valahol a mediterrán tengeren egy kis jachton muzsikálnánk egyet, miközben ringatózik velünk a hajó, sok baráttal és szerettel együtt, és isszuk a finom Osztroluczki Pincészet Latte Maffiato borát. Ehhez jó nagy hajó kell, mert annyi mindenkit szeretünk. Legdrágább kincsünk az idő, ezt igyekezzünk életünk során minél több jó dologgal kitölteni. 

Rédei Reni (ének): Csodálatos dolog a zene. Édesapám is muzsikus volt, fantasztikus gitáros és énekes. Sajnos idén elvesztettem örökre. Tavaly még a nézőközönségből figyelt rám, de most itt van velem a színpadon, fogja a kezem és segít énekelni, és én sokszor neki énekelek. Közben szorongatom a pengetőjét. Nekem is végig fogja kísérni a zene az életem, mint édesapámnak. Beszéljenek helyettem inkább  a dalok. 

Szilágyi Norbert