Egy különleges sportágban jeleskedik az a fodrásztanuló, aki nyáron országos első helyezettként képviselte hazánkat a Szlovéniában megrendezett Európa-bajnokságon.

A balassagyarmati születésű Radics Roland biliárd iránti szenvedélye öt évvel ezelőtt kezdődött, amikor testvérével és barátaival lementek egy helyi klubba játszani. Az ifjú tehetséget azonnal elvarázsolta a színes golyók és a játék öröme. Időt és energiát nem sajnált, ha a sportról volt szó, napi nyolc-tíz órán át is szorgalmasan gyakorolt.

A kitartó sportolásnak megérett a gyümölcse, Roland az országos Nyári Férfiprofi Noiret Kupán mérette meg tudását, ahonnan aranyéremmel tért haza, felnőtt férfi versenyzőtársait maga mögé utasítva.

A tizenhét éves tanuló következő állomása a kontinensviadal volt, amit Szlovéniában, Lasko városában rendeztek meg augusztusban. Ezen a tornán, már saját korosztálybeli versenyzőkkel vette fel a kesztyűt és az előkelő 9. helyen zárta a viadalt.

– Rengeteg tapasztalatot és szakmai tudást szereztem az Európa-bajnokságon. Most már tudom, hogy hol van a helyem az európai porondon, nem vagyok sokkal lemaradva a korosztálybeli versenyző társaimtól, még több edzés, munka befektetés árán hamarosan én is ott lehetek Európa legjobb junior játékosai között – meséli büszkeséggel a biliárdbajnok.

A Szondi György Technikum és Szakképző Iskola dicsősége tele van tervekkel a jövőre nézve. Ősztől hazai és nemzetközi szintű versenyek várják, ahol ifjúsági és felnőtt kategóriákban is indul. Ellátogat majd Törökországba, Belgiumba, Olaszországba és természetesen a hazai vetélkedések sem maradhatnak ki a repertoárjából.

– A legnagyobb álmom, hogy egyszer profiként űzhessem e sportágat, és a nagy világversenyeken képviselhessem szeretett hazámat – árulta el a gyarmati játékos. Megtudtuk azt is, idén megismerkedett Szolnoki Olivér világbajnoki bronzérmes és többszörös országos bajnok játékossal, akitől mostanra profi szintű tudást sikerült elsajátítania.

Roland hálás mindazoknak, akik eddig segítették sportolói pályafutását.

(zábrádi)