A Maconkán rendezett I. Free Style Method Feeder Világbajnokságon aranyérmet szerzett a magyar válogatott, amelynek tagja volt Novák János, balassagyarmati horgász.

A festői szépségű Maconkai-víztározón és tórendszerén került megrendezésre az I. Free Style Method Feeder Világbajnokság. Az új világverseny egy olyan népszerű horgászati módszer, pontosabban annak a célzott nagyhalazást támogató változatának megmérettetése, amely rövid idő alatt berobbant a szabadidős horgászatba is, ezzel új dimenziókat nyitva meg több millió horgász számára.

A 11 ország 17 csapatát felvonultató mezőnyben a magyar küldöttség szenzációsan szerepelt, bebizonyítva azt, hogy országunk nem véletlenül az édesvízi világranglista vezetője. Magyarország „A” válogatottja csapatban arany, e válogatott két tagja pedig egyéniben arany-, illetve ezüstérem megnyerésével zárta a COVID világjárvány miatt korábban elhalasztott horgászsport világversenyt.

Világbajnok válogatottunk 555,925 kg összes fogással, 165 db halat fogva és 27 helyezési számmal zárt. A csapat tagja volt, kiváló teljesítménnyel, a számtalan sikert maga mögött tudó, rutinos balassagyarmati pecás, Novák János.

(szilágyi)