A Magyar Diáksport Napján adták át a Kiss Árpád Általános Iskola új rekortán borítású sportpályáját.

Az iskola szabadtéri mozgásra alkalmas területét fejlesztették egy rekortán borítású pálya kialakításával. A korábbi aszfaltos pálya helyett ettől a tanévtől egy 21. századi pályát használhat az itt tanuló 375 diák a mindennapos testnevelés és egyéb foglalkozások alkalmával. Az iskola összes évfolyama a város színeibe, kékbe és fehérbe öltözve önfeledt bemelegítéssel örvendezett az új pályának. 

A meghívott vendégeket az intézmény vezetője, Gálné Percze Katalin köszöntötte. Beszédében kitért arra, hogy az iskola fennállásának 147. tanévében a tanulás mellett a diákok, kollégák egészségének megóvása, védelme a legfontosabb feladataik között szerepel. A hagyományokhoz hűen évente két alkalommal egészségnapot és különböző sportrendezvényeket, mentálhigiénés foglalkozásokat szerveznek a tanulóknak. Az iskola 2017-ben elsők között regisztrált a Magyar Diáksport Napja országos rendezvényhez, idén már Örökös Ökoiskolaként vesznek részt a sportnapon.  A kinti pályákon, a felszerelt tornateremben, kihasználva a Palóc liget közelségét csodálatos környezetben valósíthatják meg programjaikat. Az igazgató köszönetet mondott a Tankerületi Központnak, Balassagyarmat Város Önkormányzatának, valamint a város intézményeinek, vállalkozóknak, szülőknek, kollégáknak az új beruházás támogatásáért.

A rendezvényen beszédet mondott Nagyné Barna Orsolya, a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatója, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy a felnövekvő generáció számára egyre több és egyre magasabb színvonalú sportolási lehetőséget teremtsenek iskoláikban. Rávilágított arra, hogy ez a fejlesztés motiválja majd a diákokat az egészséges életmódra, egészségtudatos gondolkodásra, a pedagógusokat pedig ösztönzi az innovatív módszerek alkalmazására az iskolai mozgástevékenységek során.

Balla Mihály, országgyűlési képviselő a mozgás fontosságára tért ki beszédében. Ösztönözte a gyerekeket, hogy a mindennapi testnevelés órák mellett legyen bátrak és merjenek kipróbálni különböző sportágakat, annak érdekében, hogy fittek és egészségesek maradjanak.

A rendezvényen Csach Gábor, városunk polgármestere is tiszteletét tette.

A sportpálya korszerűsítése a Balassagyarmati Tankerületi Központ saját költségvetéséből valósult meg. A 31 millió forintos beruházás körüli munkálatokat a Nobiris Kft. végezte.

A mozgalmas napot a bemelegítés után ligeti futással, kézilabda bemutatóval, nonstop focival és sok-sok játékkal zárták.

Zábrádi Dorottya