Nógrád megyében először rendezték meg a rendészeti szakterület képviselőinek tanácskozását.  

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatósága első alkalommal rendezte meg a Szolgálatparancsnoki Konferenciát a balassagyarmati Polgármesteri Hivatal Dísztermében.

A hagyományteremtő esemény célja a szolgálatparancsnoki rendszer működésnek értékelése, a rendőrség szolgálati ágaival való kapcsolata, a tapasztalatok megbeszélése, valamint a jövőbeni szakmai feladatok tökéletesítése volt.

A meghívott vendégeket és munkatársakat dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány köszöntötte. Megnyitójában elmondta, hogy a konferencia hiánypótló jellege miatt kiemelten fontos. A szolgálatparancsnoki rendszer a rendőrség egyik legfontosabb eleme. A kollégák komoly elvárások mentén, széles szakmai spektrumon hajtják végre feladataikat, amellyel hozzájárulnak a megye közbiztonságának fenntartásához.

Karvai Norbert rendőr alezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztály vezetője tájékoztatta a résztvevőket a megyei szolgálatparancsnoki rendszer működéséről, amelyet követően Tamás Gábor rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos prezentációjában bemutatta és értékelte a tevékenység-irányítási központ és a szolgálatirányító parancsnokok együttműködését.

Ezt követően Papp Dániel rendőr őrnagy, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közbiztonsági Tanszékének mestertanára „A tevékenységirányítás, mint a rendőrség elérhetőségének pillére” címmel tartott előadást, amelyben kitért a szolgálatirányító parancsnok kötelességeire és felelősségi köreire is. Az Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Főigazgatóság Közrendvédelmi Főosztályának kiemelt főreferense, Trombitás Zsolt rendőr alezredes tájékoztatta a megjelenteket a szakirányítói tevékenységük során a szolgálatparancsnoki munkakörrel kapcsolatban szerzett tapasztalatokról.

Zahorecz Sándor rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese kifejtette a szolgálatparancsnoki tevékenységgel szembeni szakmai elvárásokat. Végül a nap zárásaként Mergancz Sándor rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztály vezetője megköszönte a munkatársak magas színvonalú előadásait.

A rendezvényen részt vevő szolgálatirányító feladatot ellátó kollégák hasznos tapasztalatokkal és ismeretekkel térhettek haza.