Szórakoztató programok várták a főtérre kilátogatókat szeptember utolsó hosszú hétvégéjén a Szent Mihály Napi Borfesztiválon.

Méltóképpen zárult a nyár városunk főterén számos fellépővel, finom italokkal, ételekkel, kirakodóvásárral. A felnőttek és a gyermekek dodzsemezhettek, valamint a színes fényárban úszó óriáskereket is kipróbálhatták.

A péntek estét a Kitti Live rockbanda indította, majd Rico és Miss Mood hatalmas bulihangulatot varázsolt a színpadra. Az este fellépett még a Stardust rockzenekar és Dj Bence Tailor is.

Szombaton kora délután folytatódtak a zenés események. Bertók György operettműsorral kedveskedett a gyarmatiaknak, őt a Sugera Bugera Band helyi zenekar zúzós zenéje követte. A Pedrofon gondoskodott az igazi rock & roll partiról, ahol többen táncra perdültek. A fiatal tehetséges táncosokból álló Say My Name formáció óriási lendülettel robbant be a színpadra és látványos koreográfiákkal nyűgözte le a közönséget. A nyolctagú zenészekből álló Ocho Macho együttes koncertje gyorsan megtöltötte a teret, a közönség bevonásával hallhattuk legismertebb számukat. A nap Dj Atesz és Ben Nyler éjszakai bulijával fejeződött be.

A Répa Retek Mogyoró gyermekműsorával és néptáncbemutatóval vette kezdetét a borünnep utolsó napja. Este a váci Sick Sox együttes szórakoztatta a nagyérdeműt. A nap utolsó fellépője országunk legértékesebb magyar énekesnője, Tóth Gabi volt, aki dalaival a modern népies zenei vonalat képviseli hazánkban.

A három napos rendezvény zárásaként fellobbant Szent Mihály tüze is, így téve teljessé a több ezer városi polgár ünnepét.

A programok a Dunakanyar Rendezvényiroda szervezésében és Balassagyarmat Város Önkormányzatának támogatásával valósultak meg.

Fotó: Sümegi Tamás