Szakmai bemutatókkal csalogatták az általános iskolák végzős diákjait a NMSzC gyarmati tagintézményei. Hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt.  

A Nógrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum közös szervezésében „Szakma Piactér” elnevezéssel tartottak pályaorientációs rendezvényeket a helyi Szakképzési Centrum iskolái.

A pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulók megismerkedhettek a három iskolában – NMSzc Szondi György Technikum és Szakképző Iskola, NMSzC Szent-Györgyi Albert Technikum, NMSzC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskola – oktatott szakmai kínálattal játékos tevékenységeken keresztül. A szakmabemutatók helyszínét a Szondi iskola biztosította.

Az iskolák standjain különböző, a szakmákra jellemző alapanyagokból és eszközökkel készültek el a szebbnél szebb munkadarabok. A mikszáthosok népszerűsítették a rendészeti, vendéglátóipari, cukrász, pénzügyi, pedagógiai és kereskedelmi szakirányt ismertető bemutatókon és feladatokon keresztül. A szent-györgyisek a sport, az egészségügy, informatika és távközlés ágazatok világába kalauzolták az idelátogató fiatalokat. A Szondi iskola sokszínű képzési palettájával is megismerkedhettek az érdeklődők. A résztvevők nagy létszámban és aktívan vettek részt a szakmabemutatókon. A szakoktatók és a pályaorientációval foglalkozó szakemberek segítenek a továbbtanulóknak a megújuló szakképzés, az új iskolatípusok és a munkaszerződések kapcsán felmerülő kérdésekben.