A 25. jubileumi évét ünneplő Szabó Lőrinc Általános Iskola közössége megkapta a mai kornak megfelelő, számos sportolási lehetőségre használható rekortán borítású sportpályát.

A rossz időre való tekintettel a csütörtöki ünnepélyes rendezvény az iskola tornacsarnokában került megrendezésre, ahol a tanulók híres személyektől és sportolóktól származó idézetekkel hozták közelebb a jelenlévőkhöz a sport szeretetét és az életünkben betöltött fontos szerepét.

A diákok motiváló előadását Bacsúr Szilvia intézményvezető köszöntője követte, aki kitért arra, hogy a folyamatosan fejlődő intézményben a mozgás és az egészséges életmódra nevelést kiemelt feladatuknak tekintik, amit a számos sportrendezvényen való aktív és sikeres szereplésük is bizonyít. Büszkén mesélt korábbi, az intézményükből már elballagott, jelenleg a sportban magas eredményeket elérő fiatalokról.

Az ünnepség a Balassagyarmati Tankerületi Központ igazgatójának beszédével folytatódott. Nagyné Barna Orsolya rávilágított a hússzor negyven méteres korszerű pálya sokoldalú felhasználására a mindennapi testnevelés és egyéb foglalkozások során.

– A Szabó Lőrinc Általános Iskola körüli nagy szabad terület lehetőséget ad arra, hogy tanulóink számára a kültéri sportoláshoz is biztosítsunk XXI. századi feltételeket és bővítsük a mozgásra alkalmas területet. A sportpálya megóvása érdekében a jövőben egy négy méter magas kerítést építtetünk a pálya köré. Az 52 millió forintos beruházás a Tankerületi Központ saját költségvetéséből valósult meg – osztotta meg információit a vezető.

Hajnal Gabriella, a Klebersberg Központ elnöke kitért arra, hogy a sport maximálisan kiegészíti a tanulást, valamint a gyerekeket a mindennapi mozgásra biztatta. Ezt követően a pedagógusokhoz szólt, hogy éljenek a kreativitásukkal, lehetőségeikkel, merjenek nagyokat álmodni szakmailag és módszertanilag egyaránt.

Végül Balla Mihály országgyűlési képviselő szólt a jelenlévőkhöz, aki az épülő sportlétesítményekről, fejlesztésekről – atlétika pálya, kézilabdacsarnok, Honvédelmi Sportközpont – nyújtott tájékoztatást a mozgás fontosságának hangsúlyozásával.

A rendezvény megkoronázásaként a tanulók sportbemutatóval, váltóversenyekkel üdvözölték új pályájukat. Az ünnepi beszédek után átvágták a nemzeti szalagot, megnyitva a sportolni vágyó ifjak előtt az új terepet.

Zábrádi Dorottya